Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
Tomatenboter
Doe de gesnipperde ui, oregano en peterselie samen met de
tomatenpuree door de boter en roer er dan achtereenvolgens de
whisky, pernod, honing en uitgeperste knoflook door.
Maak af met zout en tabasco.
Citroenboter
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Maak de bieslook en de citroenmelisse fijn.
Roer dit samen met de overige ingrediënten door elkaar.
Schep de boter op een vel aluminiumfolie en vorm er met natte
handen een rol van.
Vouw de folie dicht, rol het verder rond en plat de zijkanten
af.
Laat de boter in de koelkast hard worden.
Verwijder voor het gebruik de folie en snijd de boterrol in
plakjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |